lunes, 23 de noviembre de 2009

Anem al Zoo!!

El dimecres 18 de novembre vam haver de realitzar una activitat educativa fora de l'escola. Cada grup havia d'escollir una entitat cultural i estudiar l'oferta educativa.
El meu grup vam escollir anar a visitar el Zoo. Vam poder observar la quantitat d'activitats que hi han adreçades a tots els nivells educatius.
Sigui quin sigui el nivell, l'activitat consta de cinc partas:
- Preparem-nos, consisteix en la preparació de l’activitat, abans de la visita,des de l’aula amb el professor.
- Anem al Zoo, on s’efectuen les activitats durant la visita al Parc Zoològic conduïda per un educador del Zoo experimentat.
- Què hem après, treball posterior de la visita realitzada a l’aula.
- Informació per als mestres, on se’ls planteja els diferents objectius que han d’assolir els nens i nenes amb la visita, referits a coneixements, conceptes, fets, procediments, actituds, valors...

Organitza diferents activitats dirigides al públic infantil, utilitzades anualment per més de 50.000 alumnes, i també d'altres dirigides al públic adult. Les activitats infantils, realitzades per educadors especialitzats en zoologia, són de dos tipus:

Activitats per escolars:

Les visites comentades i els tallers, que abasten des del Pre-escolar fins al Batxillerat i que es preparen d'acord amb els currículums escolars. N'existeixen més de 20 temes, però també es poden oferir altres temes a petició dels ensenyants.

Activitats extra-escolars, dirigides al públic infantil en caps de setmana i períodes de vacances, com són els Dissabtes Infantils, les Festes d'Aniversari i els Casals de Zoologia.

Les activitats per adults són també de dos tipus:

Cursos de formació de personal (Cursos de preparació de futurs cuidadors, Cursos de formació d'educadors).

Cursos de divulgació zoològica que es realitzen durant el curs lectiu i també a l'estiu, i que són impartits per tècnics del Zoo i professors de la Universitat.

Nosaltres vam estar visitant totes les parts del zoo, fins i tot vam assistir a l'espectacle dels dofins. Allà vam coincidir amb un gran número d'escoles infantils, on vam poder veure les cares dels nens i les seves reaccions davants de l'espectacle d'aquests mamífers marins. Els nens qedaven maravellats al veure saltar als dofins, o xisclaven i reien quan aquests els esquitxaven amb l'aigua en el moment de saltar. Va ser una experiència molt bonica que m'agradaria repetir ben aviat!
Aquí us deixo algunes fotografies:





No hay comentarios:

Publicar un comentario