viernes, 23 de octubre de 2009

BLOCS i WIKIS

Els blocs són un mitjà de comunicació que dónen forma als teus pensaments o idees, els dónes a conèixer i els pots compartir. Són un espai web on publiques les teves idees i pensaments. Podem afegir-hi entrades, les quals es poden editar i queden penjades cronològicament en ordre invers.
en un bloc hi apareixen notícies personals i no professionals.Avui en dia el teu bloc té el mateix pes d'importància que el bloc un professional. A més a més, també existeix la possibilitat d'escriure comentaris, que aquests serveixen per expressar la teva opinió sobre el que has vist i fer-ho arribar a l'autor del bloc.
El contingut d'un bloc és estàtic: les entrades es poden modificar. Les entrades del bloc tenen una entitat independent les undes de les altres,això fa que cada nova entrada substitueixi l'anterior.
En els blocs cada entrada ens mostra la data de l'actualització.

En les wikis en canvi,es permet modificar la informació que posem en una web, i aquesta informació pot ser modificada per qualevol persona.
Podem millorar la manera de fer treball en grup, penjar apunts... L'arxiu de wiki està penjat a la xarxa, sense ocupar espai al disc dur d'un ordinador.
Dins de la pàgina de wiki trobem un historial on ens iforma qui ha intervingut en aquella entrada i la data de la seva actualització.
El contingut dels wikis és dinàmic, s'estructuren per pàgines, i els continguts estàn en constant revisió i modificació.
Les wikis són intemporals, les pàgines s'editen i es revisen en funció dels continguts i no de la data d'actualització, ja que per saber-la cal consultar l'historial de les pàgines.
S'estableix una interecció interna entre els editors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario